Aanbevelingen

Bij het zoeken naar een andere financiële rol heb ik een efficiënt traject gevolgd bij Hetty. Het begon met de ACT-meting (Analytical Competence Tool). Verrassend om te zien dat de uitkomst van deze meting die nog geen 15 minuten in beslag neemt, heel herkenbaar was. Door eigenschappen zwart op wit te zien word je je veel meer bewust van je persoonlijke competenties, zowel benutte als latent, natuurlijke talenten. Het inzicht dat onderscheid geeft tussen competenties die bij je passen en competenties die je wel ontwikkeld hebt maar die niet van nature bij je passen, was cruciaal en een belangrijk uitgangspunt. Het geeft duidelijkheid over datgene waar je energie van krijgt en waar je energie “lekt”.

Prettig is de brede ervaring van Hetty met finance-rollen en haar oprechte interesse in mij als persoon, waardoor ze in de gesprekken snel en effectief tot de kern komt.

De meting en de gesprekken hebben mij geholpen om goed concreet te krijgen wat van nature mijn sterke competenties zijn zodat ik hier (dagelijks) gebruik van kan maken.

 Via het netwerk van Hetty heb ik oriënterende gesprekken gevoerd met accountants in verschillende rollen, die een vergelijkbare weg hebben bewandeld. Het heeft geleid tot een goede match met mijn innerlijke voorkeuren. De meting en de gesprekken met Hetty hebben op zeer effectieve wijze richting gegeven aan mijn succesvolle zoektocht.

Edward van Vught

RA, interim Finance Manager

De drijfverentest van RealDrives en de uitwerking en uitleg daarvan door Hetty hebben mij een helder inzicht gegeven in de dingen, die voor mij belangrijk zijn bij het zoeken naar de juiste werkomgeving. Concreet betekent dit voor mij, dat ik nu veel beter weet naar welk soort klanten ik op zoek moet gaan.

In het verleden heb ik al een keer een voorloper van de RealDrives gedaan. Die maakte echter niet de verbinding van drijfveren naar de werkomgeving en het effect van die omgeving op je eigen gedrag. De test van RealDrives vult dit gat op een duidelijke manier op, waardoor ik nu aan de slag kan om deze verbinding daadwerkelijk te gaan maken.

Tijdens het boeiende en prettige gesprek met Hetty na het invullen van de test was het bijzonder om te zien hoe nauwkeurig ze aan de hand van de uitslag beschreef wat voor mij belangrijk is. En nog belangrijker: het bevestigde heel duidelijk, dat mijn keuze om aan de slag te gaan als zelfstandig Business & IT Consultant, voor mij de juiste keuze is.

Aart in 't Veld

Business & IT Consultant in de accountancy

Ben je accountant en heb je net als ik overwogen, om de overstap vanuit de accountancy naar een financial-rol in het bedrijfsleven te maken, dan raad ik je aan het e-book “Verder in de accountancy of als accountant-in-business?” van Hetty Hartman te lezen. Het e-book geeft inzicht in zaken waar je tijdens het zoektraject mogelijk tegenaan loopt en bevat tips om daar mee om te gaan.
Als ik het e-book zou hebben gelezen vóór mijn besluit om een functie buiten de accountancy te zoeken, had ik een aantal zaken anders aangepakt. Toch geeft het bij het zoeken naar weer een volgende rol ook inzicht in de manier waarop ik een nieuwe job die bij mij past, kan vinden. Ik kan het e-book daarom warm aanbevelen.

Machiel Geleijnse, RA

Freelance finance consultant

Mooi E-book Hetty! Aanrader voor degenen in de accountancy praktijk die overwegen de overstap naar A-i-B te maken!

Yvonne Harlaar, RA

Quality Assurance Officer

Ik beveel het eenieder aan om Hetty in te schakelen indien je geïnteresseerd bent om je eigen handelen beter te begrijpen. Hetty legt met behulp van de ACT-meting op overzichtelijke en snelle wijze vast wat de relatie is tussen je natuurlijke voorkeuren, werkomgeving en het gedrag dat je daar vertoont. Dit heeft mij houvast gegeven om op zorgvuldig onderbouwde wijze een stap te kunnen zetten in de richting die mij helpt verder te komen in mijn professionele ontwikkeling. Veel dank hiervoor!

Michiel Atzema

Senior Risk Manager, ING

Hetty heeft me een drijfverentest afgenomen. Vorig jaar ben ik na jaren als financial in een groot internationaal bedrijf gewerkt te hebben, voor mezelf begonnen als adviseur en commissaris. De test maakt onderscheid tussen eigen voorkeuren, voorkeuren van de omgeving waarin je opereert en je gedrag. Daaruit kun je halen hoe goed je omgeving bij je past en hoe je je gedrag daarop aanpast. Het was een inzichtvolle exercitie en ik herkende de keuzen die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Ik kan deze test en de begeleiding die Hetty daarbij geeft zeer aanbevelen, vooral als je op het punt staat om iemand in te huren of wanneer je zelf een cruciale wending geeft aan je carrierepad. Hier gaat het nu eens niet over de juiste opleiding of de juiste vaardigheden, maar over de mate waarin de organisatie en de persoon bij elkaar passen.

Erika Marseille, RA

Independent financial reporting consultant and researcher, supervisory board member

Met de drijfverentest heb ik op een snelle manier waardevol inzicht in mijzelf gekregen. Deze eenvoudige methode is in staat je te laten zien wat je eigen drijfveren zijn en hoe je die inzet in jouw (werk)omgeving. In het gesprek met Hetty herkende ik mijn drijfveren en mijn gedrag goed in de uitkomsten. De mogelijkheid om uitkomsten van deze test binnen je team te delen, heeft me laten zien dat het veel kan betekenen in het effectiever maken van je team.

Marc Sluiter

Risk Manager, Portaal

Verder in de Accountancy of als Accountant-in-Business?

Gratis e-book voor accountants die een volgende stap willen zetten.
Met 6 stappen die je verder helpen.

Vraag nu aan!

Plan een afspraak