Aanbevelingen

Ik heb 10 jaar in de accountancy gewerkt en kreeg na het afronden van mijn titel tot registeraccountant twijfels of de accountancy bij mij paste. Onderstaand deel ik mijn ervaringen die ik met het loopbaanprogramma voor financials, van Hetty Hartman en Marjolijn Gischler heb opgedaan. 

Meer zelfkennis en inzicht op basis van de Real Drives drijfverentest die Hetty bij me heeft afgenomen en teruggekoppeld. Met behulp van deze analyse kreeg ik meer inzicht in wat voor persoon ik ben, mijn zienswijze op mijn omgeving en welk effect dat heeft op mijn gedrag. Op basis van de uitkomsten van deze analyse kreeg ik meer inzicht in welke beroepen het beste aansluiten bij mijn persoonlijkheid, waarbij tevens de werkomgeving en bedrijfscultuur van essentieel belang zijn in de zoektocht naar een nieuwe baan.

Vervolgens ben ik gestart met het online loopbaanprogramma van Marjolijn, welke bestaat uit 6 modules. Persoonlijk heb ik het meeste baat gehad bij de eerste 3 modules (omdat ik in mijn branche wél veel vacatures tegenkom) welke antwoord geven op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Het afronden van deze modules en het uitvoeren van deze opdrachten hebben meer zelfkennis opgeleverd. Op het moment dat je weet waar je goed in bent en weet waar je naar toe wilt, kun je ook veel gerichter naar bepaalde vacatures op zoek. In het programma leer je om gerichter naar vacatures te zoeken en deze te beoordelen. Ook voor mij belangrijk omdat ik juist in mijn branche heel veel keus heb! Daarnaast heb ik gemerkt dat de mindset van een persoon bepaalt of iemand wel of niet gaat slagen. Een positieve mindset is onmisbaar in de zoektocht naar een nieuwe baan en de doelen welke je wilt bereiken in je verdere loopbaan. Door het loopbaan programma ben ik meer bewust geworden van mijn gedachten en ben ik bewust meer boeken gaan lezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

De laatste 3 modules bieden praktische handvatten in de zoektocht naar een nieuwe baan die echt bij je past. Hierbij heb ik ervaren dat netwerken van essentieel belang is bij het vinden van een nieuwe baan of het verwerven van een nieuwe opdracht. Ook wanneer dit niet direct zijn vruchten afwerpt.

Ik zou kandidaten die twijfels hebben over hun verdere loopbaan adviseren om gebruik te maken van dit complete loopbaanprogramma. In mijn optiek biedt dit programma alleen kans van slagen als de opdrachten serieus worden uitgewerkt en je gedisciplineerd te werk gaat. Persoonlijk had ik behoefte om gedurende het programma de opdrachten te bespreken en daarover te sparren.

De investering in drijfverentest en loopbaanprogramma is zeer de moeite waard geweest en ik ben positief over de inzichten die het mij heeft gegeven en de stappen die ik mede daardoor heb genomen.

Willem

Accountant RA (beschikbaar voor mondelinge toelichting)

De drijfverentest van RealDrives en de uitwerking en uitleg daarvan door Hetty hebben mij een helder inzicht gegeven in de dingen, die voor mij belangrijk zijn bij het zoeken naar de juiste werkomgeving. Concreet betekent dit voor mij, dat ik nu veel beter weet naar welk soort klanten ik op zoek moet gaan.

In het verleden heb ik al een keer een voorloper van de RealDrives gedaan. Die maakte echter niet de verbinding van drijfveren naar de werkomgeving en het effect van die omgeving op je eigen gedrag. De test van RealDrives vult dit gat op een duidelijke manier op, waardoor ik nu aan de slag kan om deze verbinding daadwerkelijk te gaan maken.

Tijdens het boeiende en prettige gesprek met Hetty na het invullen van de test was het bijzonder om te zien hoe nauwkeurig ze aan de hand van de uitslag beschreef wat voor mij belangrijk is. En nog belangrijker: het bevestigde heel duidelijk, dat mijn keuze om aan de slag te gaan als zelfstandig Business & IT Consultant, voor mij de juiste keuze is.

Aart in 't Veld

Business & IT Consultant in de accountancy

Ben je accountant en heb je net als ik overwogen, om de overstap vanuit de accountancy naar een financial-rol in het bedrijfsleven te maken, dan raad ik je aan het e-book “Verder in de accountancy of als accountant-in-business?” van Hetty Hartman te lezen. Het e-book geeft inzicht in zaken waar je tijdens het zoektraject mogelijk tegenaan loopt en bevat tips om daar mee om te gaan.
Als ik het e-book zou hebben gelezen vóór mijn besluit om een functie buiten de accountancy te zoeken, had ik een aantal zaken anders aangepakt. Toch geeft het bij het zoeken naar weer een volgende rol ook inzicht in de manier waarop ik een nieuwe job die bij mij past, kan vinden. Ik kan het e-book daarom warm aanbevelen.

Machiel Geleijnse

Freelance finance consultant

Mooi E-book Hetty! Aanrader voor degenen in de accountancy praktijk die overwegen de overstap naar A-i-B te maken!

Yvonne Harlaar

Quality Assurance Officer

Ik beveel het eenieder aan om Hetty in te schakelen indien je geïnteresseerd bent om je eigen handelen beter te begrijpen. Hetty legt met behulp van de RealDrives methodiek op een overzichtelijk en snelle wijze vast wat de relatie is tussen je voorkeuren, werkomgeving en het gedrag dat je daar vertoont. Dit heeft mij houvast gegeven om op zorgvuldig onderbouwde wijze een stap te kunnen zetten in de richting die mij helpt verder te komen in mijn professionele ontwikkeling. Veel dank hiervoor!

Michiel Atzema

Senior Operational Risk Manager

Hetty heeft me een drijfverentest afgenomen. Vorig jaar ben ik na jaren als financial in een groot internationaal bedrijf gewerkt te hebben, voor mezelf begonnen als adviseur en commissaris. De test maakt onderscheid tussen eigen voorkeuren, voorkeuren van de omgeving waarin je opereert en je gedrag. Daaruit kun je halen hoe goed je omgeving bij je past en hoe je je gedrag daarop aanpast. Het was een inzichtvolle exercitie en ik herkende de keuzen die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Ik kan deze test en de begeleiding die Hetty daarbij geeft zeer aanbevelen, vooral als je op het punt staat om iemand in te huren of wanneer je zelf een cruciale wending geeft aan je carrierepad. Hier gaat het nu eens niet over de juiste opleiding of de juiste vaardigheden, maar over de mate waarin de organisatie en de persoon bij elkaar passen.

Erika Marseille

Independent financial reporting consultant and researcher, supervisory board member

In mijn zoektocht naar een andere werkgever hechtte ik veel waarde aan een aantal aspecten van goed werkgeverschap die ik met Hetty uitvoerig heb doorgesproken. Zij heeft goed begrepen waar mijn prioriteiten qua werkwaarden liggen en wat voor mijn work-life balance belangrijke randvoorwaarden zijn om goed te kunnen presteren. De match met Cramer Accountants is uitstekend en ik ben erg blij met mijn nieuwe werkgever die ik zonder Hetty zeer waarschijnlijk niet had gevonden.
Waar een groot accountancy wervingsbureau mij niet aan de juiste werkgever kon matchen lukte dat Hetty wel. Door haar persoonlijke aanpak waarbij zij serieus op zoek ging naar de juiste match voor zowel de werkgever als voor mijzelf, door naar gemeenschappelijke waarden op zoek te gaan. Hiermee onderscheidt zij zich echt op de markt van het samenbrengen van vraag en aanbod van (ervaren) accountancy personeel.

Linda Schutte

AA-accountant, Cramer Accountants en Belastingadviseurs

Verder in de Accountancy of als Accountant-in-Business?

Gratis e-book voor accountants die een volgende stap willen zetten.
Met 6 stappen die je verder helpen.

Vraag nu aan!

Plan een afspraak