Als je op zoek bent naar een andere financieel, gerelateerde rol zoekt en je mogelijkheden zijn divers, hoe pak je dat dan aan?

Verschillende manieren die kunnen leiden naar een andere baan. Maar als je zoekt naar datgene waar je echt gelukkig van wordt, is het handig om eerst e.e.a. duidelijk te hebben voor jezelf.

Soorten competenties

Weet je precies wat je wilt in je werk, waar je energie van krijgt, omdat het ECHT goed bij je past? Of begin je met het bekijken van vacatures? Ken je het verschil tussen datgene waar je goed in bent, maar wat je eigenlijk niet echt boeiend vindt en datgene waar je goed in bent en waar je een heel goed gevoel bij hebt omdat het ook echt bij je past?

Prestatiekracht

Werk in aansluiting op competenties die je in de loop der tijd hebt ontwikkeld en waar je goed in bent. Het klinkt logisch om in lijn daarmee op zoek te gaan naar ander werk. Maar relevanter is om te achterhalen of de competenties waar je goed in bent, van nature echt bij je passen. Veel competenties waar je goed in bent, lever je namelijk in prestatiekracht. Dat zoveel wil zeggen als een competentie die je goed hebt ontwikkeld en waar je ook heel goed in bent geworden, maar die je veel energie kosten. Herken je dat? Werkzaamheden die je veel energie kosten tegenover werk waar je juist energie van krijgt? Competenties die je veel energie kosten verricht je vanuit prestatiekracht, je moet er hard voor werken. Als er stress bij komt, vervormen deze competenties bovendien, waardoor je gedrag minder effectief wordt. Het is zo moeilijk om dit verschil voor jezelf helder te krijgen omdat je met beide competenties wel succesvol bent. Het is wonderlijke is dat je omgeving dit onderscheid vaak sneller herkent.

Werken vanuit natuurlijke kracht

Als je in beeld hebt welke competenties en talenten van nature bij je passen en jij werkt in een rol waarin aanspraak wordt gemaakt op die specifieke competenties, dan weet je dat je vanuit je natuurlijke kracht werkt. Een belangrijk inzicht dat ervoor zorgt dat weer energie haalt uit je werk en dat je daarin succesvol zult zijn en het je echt voldoening geeft. Aspecten die helpen bij het zoeken naar een passende baan.

Ook van belang bij het vervullen van een vacature. Ook werkgevers zouden meer oog moeten hebben voor het matchen op competenties. Als je wilt weten hoe dat werkt? Download dan gratis mijn competentieoverzicht. Hier is de LINK.