Accountancy of bedrijfsleven? Voor veel accountants een moeilijk dilemma. Allerlei redenen kunnen ten grondslag liggen aan een beoogd vertrek uit de accountancy. Maar dan dringt de vraag zich op, wat zijn de alternatieven? Een grove indeling die vaak wordt gemaakt, is die van beheersrol, veranderrol en strategische adviesrol. Rollen waarin veel accountants terecht komen, maar welke past het beste bij je? Welke stap zet je eerst om erachter te komen waarin je succesvol gaat worden?

Mismatch, door werk of werkomgeving?

Een goede eerste stap is om voor jezelf helder te krijgen wat jouw dominante drijfveren zijn en bij welk soort werkzaamheden die het beste passen. Dan kun je in ieder geval voorspellen of rol je in essentie goed zal liggen. Een strategische rol heeft andere drijfveren nodig dan een verander- of beheersrol. Dat kun je meten en dat kun je zelf doen. Daarnaast hangt jouw succes in die rol voor een belangrijk deel af van de drijfveren van het team waarin je komt te werken. Als die goed matchen bij jouw eigen drijfveren, dan is de kans nog een heel stuk groter dat je succesvol in de nieuwe rol zult zijn.

Accountancy of bedrijfsleven

In het gunstigste geval en met de grootste kans op een duurzame match, gaat de werkgever niet voorbij aan dit onderdeel van een selectieprocedure. Gelukkig zijn er steeds meer werkgevers die van dit onderdeel de noodzaak inzien. Een werkgever kan zich door dit te meten onderscheiden van andere werkgevers, maar nog veel belangrijker, hij zet zich in voor het samenstellen van succesvolle teams, niet op onderbuikgevoel, maar door het meetbaar te maken.

Vacature

Ben jij RA accountant en op zoek naar een uitdagende, vrije adviesrol, buiten de accountancy? Bij een werkgever die naast opleiding en werkervaring, kijkt naar iemands drijfveren? En bij de samenstelling van de teams rekening houdt met de complementaire, individuele drijfveren??

Dan kan ik je het profiel geven van een vacature uit mijn netwerk voor een bijzondere adviesrol.