Ben jij accountant of controller en zoek je een baan in finance die echt bij je past?

Zoek je een werkomgeving waarin je je kernkwaliteiten kunt benutten?

 • Werk je in de accountancy en wil je een overstap maken?
 • Heb je als controller nog niet de functie gevonden die echt bij je past?
 • Ben je op zoek naar meer voldoening in je werk?
 • Wil je je talenten beter kunnen inzetten?
 • Twijfel je nog of je de overstap naar het bedrijfsleven wilt maken?
 • Heb je geen goed beeld bij de verschillende financiële rollen buiten de accountancy?
 • Werk je als accountant-in-business maar sluit de rol niet goed aan op je interesses?
 • Weet je niet waar je moet beginnen met je zoektocht naar een andere baan?

Herken jij je hierin?

 • Is een aantal van bovenstaande onderwerpen van toepassing op jouw eigen situatie?
 • Heb je moeite om voor jezelf helder te krijgen welke kant je op wilt?
 • Ben je gemotiveerd om gerichte actie te nemen bij het vinden van de baan die goed bij je past?
 • Wil je pro-actief aan de slag met een aanpak waarmee je de financiële baan die bij je past gaat vinden?

Met de vragen “wie ben ik, wat wil ik en hoe bereik ik dat?” vind je de baan die echt bij je past!

“Wie ben ik?”

 • Ontdek wat jouw kernkwaliteiten zijn en welke competenties daarop aansluiten
 • Welke natuurlijke talenten je kunt ONT-wikkelen, zodat je je werk met meer plezier gaat doen
 • Leer ook je valkuilen te herkennen en hoe je daar je voordeel mee kunt doen

“Wat wil ik?”

 • Wat zoek je in een baan? Waar krijg je energie van?
 • Welke rol en welke werkzaamheden het beste passen bij je kernkwaliteiten, vaardigheden en talenten?
 • Hoe ziet de context van jouw ideale werktoekomst er uit?
 • Met welke specifieke kennis en vaardigheden waar vraag naar is wil jij een bijdrage leveren aan de markt?

“Hoe bereik ik dat?”

 • Leer alles wat je nodig hebt om daadwerkelijk een baan te vinden die echt bij je past
 • Herken o.a. het verschil in de top-down en de bottom-up benadering en wat jij toepast

Ik ondersteun accountants met het helder krijgen van hun kernkwaliteiten. Essentieel bij het zoeken naar een baan die je werkzame leven gaat veranderen. Het vinden van “gewoon” een andere baan is vaak geen punt, maar een baan waar je energie van krijgt en waar je met plezier naar toe gaat, daar is meer voor nodig.

In de accountancy of als accountant-in-business?

Misschien ben je er nog niet uit of je toekomst in de accountancy ligt en ben je nog in overweging om de overstap naar het bedrijfsleven te maken. Wellicht wil je voor jezelf beginnen. Vaak een lastige beslissing die je niet van de ene op de andere dag neemt. Reden om daar zorgvuldig en veel aandacht aan te besteden, zonder daar persé hele lange tijd mee bezig te zijn. Welke overwegingen je ook hebt en in welke fase je ook zit, de ACT-meting is de eerste stap die richting geeft en je snel duidelijkheid geeft wat bij je past.

Welke richting je ook op gaat, als de verandering in je werkzame leven maar goed hebt voorbereid en overwogen het gedaan, dan wordt het zoals je je had voorgesteld. Daarom is het het waard om in dit proces te investeren. Je kunt op je onderbuikgevoel afgaan, maar de kans dat het je gaat opleveren wat je echt zoekt, is dan niet zo groot.

Je investering in dit op maat gesneden traject bedraagt € 649,= excl. BTW

Hiervoor krijg je

 • ACT-meting (online meting van ongeveer 30 minuten)
 • Terugkoppeling van de meting in één-op-één gesprek 1,5 uur
 • Rapportage van de meting met heldere analyse
 • 3 online modulen waarmee je antwoord krijgt op “wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik” en “hoe bereik ik dat?”
 • Match profielen voor verschillende finance-rollen om mee aan de slag te gaan
 • 2 vervolg “zoom, één-op-één gesprekken” van 1 uur die je helpen bij je volgende carrièrestap

Wie gingen je voor? Lees de ervaringen van deze Financials met  de ACT-meting

"Hetty heeft mij in het traject naar een andere baan bij een nieuwe werkgever de ACT-meting afgenomen en teruggekoppeld. Hieruit kwamen verrassende, concrete en heldere inzichten die mij nu helpen in het vinden van een baan die echt bij mij past. Het gehele traject inclusief online-loopbaanadvies helpt om je eigen handelen beter te begrijpen en gerichter te kunnen zoeken. Hetty legt met behulp van de ACT-meting op een overzichtelijk en snelle wijze vast hoe je informatie vergaart, wat de relatie is met je echte voorkeuren, welk gedrag je vertoont onder stress en welke echte latente talenten je het beste kunt ontwikkelen, zodat je meer werkt naar je echte kwaliteiten. Dit helpt mij in balans te komen in mijn verdere professionele ontwikkeling. Ik raad dit programma iedere Financial aan!"

Johan Accountant (RA)

Manager bij Nationale Nederlanden

"Ik beveel het eenieder aan om Hetty in te schakelen indien je geïnteresseerd bent om je eigen handelen beter te begrijpen. Hetty legt met behulp van de RealDrives methodiek op een overzichtelijk en snelle wijze vast wat de relatie is tussen je voorkeuren, werkomgeving en het gedrag dat je daar vertoont. Dit heeft mij houvast gegeven om op zorgvuldig onderbouwde wijze een stap te kunnen zetten in de richting die mij helpt verder te komen in mijn professionele ontwikkeling. Veel dank hiervoor!"

Michiel Atzema

Senior Operational Risk Manager, van Lanschot Kempen

"Hetty heeft me een drijfverentest afgenomen. Vorig jaar ben ik na jaren als financial in een groot internationaal bedrijf gewerkt te hebben, voor mezelf begonnen als adviseur en commissaris. De test maakt onderscheid tussen eigen voorkeuren, voorkeuren van de omgeving waarin je opereert en je gedrag. Daaruit kun je halen hoe goed je omgeving bij je past en hoe je je gedrag daarop aanpast. Het was een inzichtvolle exercitie en ik herkende de keuzen die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Ik kan deze test en de begeleiding die Hetty daarbij geeft zeer aanbevelen, vooral als je op het punt staat om iemand in te huren of wanneer je zelf een cruciale wending geeft aan je carrierepad. Hier gaat het nu eens niet over de juiste opleiding of de juiste vaardigheden, maar over de mate waarin de organisatie en de persoon bij elkaar passen."

Erika Marseille RA

supervisory board member at KWR and AEB/independent financial researcher

Via Hetty heb ik een ACT-meting (Analytical Competence Tool) gedaan. Het is verrassend om te zien dat de uitkomst van een test, die nog geen 15 minuten in beslag neemt, heel herkenbaar is. Door eigenschappen zwart op wit te zien word je je veel meer bewust van je persoonlijke competenties, zowel benutte als latente talenten. Het onderscheid tussen competenties die bij je passen en competenties die je wel ontwikkeld hebt maar die niet van nature bij je passen, zijn een belangrijk uitgangspunt bij mijn verdere persoonlijke ontwikkeling. De echte toegevoegde waarde is echter het bespreken van de resultaten met Hetty. Zij is oprecht geïnteresseerd in mij als persoon en hierdoor hebben wij diverse zeer verhelderende gesprekken gehad waarbij zij de tijd neemt. De meting en de gesprekken hebben mij geholpen om goed concreet te krijgen wat mijn sterke competenties zijn zodat ik hier (dagelijks) gebruik van kan maken. Hoe ik beter tot mijn recht kan komen in mijn rol waarbij die competenties belangrijk zijn. 

Via het netwerk van Hetty ben ik tevens in contact gekomen met collega accountants / CFO's. Het uitwisselen van ervaringen met deze vakgenoten is zeer waardevol en prettig. Het traject heeft mij goed geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling."

Edward Accountant (RA)

CFO, Internationaal handelsbedrijf

"Met de drijfverentest heb ik op een snelle manier waardevol inzicht in mijzelf gekregen. Deze eenvoudige methode is in staat je te laten zien wat je eigen drijfveren zijn en hoe je die inzet in jouw (werk)omgeving. In het gesprek met Hetty herkende ik mijn drijfveren en mijn gedrag goed in de uitkomsten. De mogelijkheid om uitkomsten van deze test binnen je team te delen, heeft me laten zien dat het veel kan betekenen in het effectiever maken van je team."

Marc Sluiter

Risk Manager, Portaal

"De ACT-meting en de terugkoppeling daarvan door Hetty hebben mij inzicht gegeven in de dingen die voor mij belangrijk zijn bij het zoeken naar de juiste werkomgeving. Concreet betekent dit voor mij, dat ik nu veel beter weet met welke klanten ik wil werken.
In het verleden heb ik al een keer een voorloper van de ACT-meting gedaan. Die maakte echter niet de verbinding van kernkwaliteiten naar de werkomgeving en het effect van die omgeving op je eigen gedrag. Dit ACT-meting vult dat gat op een duidelijk manier aan, waardoor ik nu aan de slag kan om deze verbinding daadwerkelijk te gaan maken.
Tijdens het boeiende en prettige gesprek met Hetty was het bijzonder om te ervaren hoe nauwkeurig ze aan de hand van de meting beschreef hoe ik mijn potentieel kan ontwikkelen en ook wat mijn valkuilen zijn. En nog belangrijker: het bevestigde heel duidelijk dat mijn keuze om aan de slag te gaan als zelfstandig Business &IT Consultant voor mij de juiste keuze is.
"

Aart in 't Veld

2A Business & IT Consultancy

Wie is Hetty?

Mijn eigen ervaring en zoektochten in helpen mij bij de zoektocht van anderen. De rode draad daarbij, bevindt zich in de financiële dienstverlening. Met mijn inzicht in kernkwaliteiten, ondersteun ik accountants en controllers bij het zoeken naar een passende nieuwe baan.

Hetty Hartman

Hetty Hartman

Talentencoach voor accountants en controllers