Doe je je werk met plezier maar loop je continu aan tegen onderbezetting? Is er onvoldoende diversiteit aan ervaren accountants beschikbaar? Matchen jouw werkzaamheden niet met jouw uurtarief? Komen budgetten daardoor onder druk en loop je steeds achter de feiten aan? Kortom, merk je dat binnen de accountancy structureel gewerkt wordt met te weinig mensen, simpelweg omdat er onvoldoende ervaren accountants aangetrokken kunnen worden? De kans dat er op korte termijn verandering in deze situatie zal komen is niet heel erg groot. Reden voor veel ervaren accountants om een positie in het bedrijfsleven of bij een non-profit organisatie te overwegen.

Er zijn veel financiële functies vacant, dus dan begint de zoektocht. Hoe vind je tussen een veelheid aan financiële functies, de job die bij jou past, waar jij voor warmloopt? Wat houdt een functie zoals die is beschreven, in de praktijk daadwerkelijk in? Accountants die in het verleden de overstap al hebben gemaakt zijn hier ook tegenaan gelopen.

Mede met hun kennis en inzichten heb ik mijn e-book geschreven. Eenieder die nu hetzelfde ervaart kan dit e-book downloaden en er zijn voordeel mee doen.

Zoektocht

Een andere job vinden die past bij je ervaring en interesse is voor veel ervaren accountants geen alledaagse kost. Een sollicitatietraject is meestal lange tijd niet doorlopen en de manier van solliciteren is erg veranderd. Bovendien zit het niet zo in de aard van een accountant om snel te veranderen van job. Vanuit hun drijfveren zijn deze medewerkers loyaal aan hun taken èn aan hun werkgever.

Veel vacatures

Als ervaren accountant zijn er mogelijkheden te over om je loopbaan voort te zetten. Maar hoe vind je tussen al die vacatures de baan die jou een boost aan je carrière gaat geven zodat je weer met plezier naar je werk toe gaat? Een pittige en tijdrovende zoektocht waar de meesten nauwelijks ervaring mee hebben. Daar begint vaak ook de twijfel. Wat voor soort job past mij, wat vind ik leuk, waar kan ik mij verder ontwikkelen? Waar zijn die banen te vinden? Vragen waar je tegenaan loopt op het moment dat je overweegt om een financiële job buiten de accountancy te zoeken. Vragen die tijd kosten om ze te beantwoorden en waar je niet om heen kunt als je daadwerkelijk verandering in je situatie wilt brengen. Vragen waarbij een gestructureerde aanpak je helpt om uiteindelijk die baan waar je naar verlangt, te vinden.

Hoe ga je te werk?

Veel sollicitanten beginnen met het napluizen van beschikbare vacatures op het internet en reageren met een sollicitatiebrief op het moment dat er een ogenschijnlijk geschikte vacature is. Eigenlijk begin je dan met een van de laatste stappen in het zoekproces. Als je meer tijd investeert aan de voorkant en begint bij de eerste stap, bespaart je dat enorm veel tijd en vaak teleurstelling aan het eind van het proces. De eerste stap, begint met zelfreflectie. Stilstaan bij je persoonlijkheid, je kernkwaliteiten en vaardigheden en datgene waar je energie van krijgt, lijken vanzelfsprekendheden waar veel mensen aan voorbij gaan. Maar het is de basis van je zoektocht. Als je dit niet goed kunt benoemen voor jezelf is de kans heel groot dat de baan die echt bij je past aan je neus voorbij gaat.

Stap voor stap en gestructureerd

Voor een gemotiveerde accountant die zich in bovenstaande herkent en die graag wil werken met een gestructureerde aanpak om de baan te vinden die bij hem past, hebben we nog één plaats beschikbaar om GRATIS mee te doen met een online-programma dat zich reeds heeft bewezen maar dat we nog verder willen finetunen voor deze zeer specifieke groep financials.

Interesse of meer informatie? Meld je aan en stuur een mail voor de voorwaarden naar hetty@financials-plus.nl