Over mijzelf

Jaren ervaring binnen de financiële functie, hebben mij overtuigd van het grote belang om helder inzicht te hebben in drijfveren en competenties van medewerkers en teams.

  1. Bij KPMG en BDO sprak ik veel accountants over hun ambities, ervaringen en wensen voor een nieuwe baan. Veel van hen wilden na een aantal jaren in het accountantsberoep een rol als controller, finance manager, als accountant-in-business, te gaan vervullen. Opvallend vond ik dat, een lange studie gedaan en dan het accountancy vak verlaten, op zoek naar meer uitdaging. Dat triggerde en is de reden dat ik me verder in dit onderwerp heb verdiept. Hoe krijg je inzicht in welk vak echt bij je past?
  2. REtent
  3. PREvent

Innoveer jezelf

Mijn motto is blijf jezelf innoveren. De vraag die ik mezelf stelde; in welke richting? Je kunt van alles ontwikkelen maar of het echt bij je past is maar de vraag. Daarom ben ik jaren op zoek geweest naar mogelijkheden om in kaart te brengen welke te ontwikkelen capaciteiten echt bij iemands innerlijke drive passen, zodat je er ook op lange termijn nog energie van krijgt. Deze zoektocht heeft uiteindelijk geleid tot een bruikbare tool om iemands echte drijfveren, competenties en latente talenten in kaart te brengen. Als je hier helderheid over hebt biedt dat zoveel aanknopingspunten om veel meer plezier uit je werk te halen.

Inzicht in je innerlijke drive

Voor mij viel alles op zijn plaats na het maken van de Analytical Competence Tool, de ACT-meting. Een korte online-test die haarfijn verklaart, hoe je beslissingen neemt, hoe onbewuste aansturing je gedrag onder druk vervormt. Welke competenties ik wel had ontwikkeld maar die me veel energie kostten. Waarom ik dikwijls niet op mijn plaats zat in mijn werk.

Het heeft me aangezet om mezelf te innoveren. Door competenties te ontwikkelen die er voor zorgen dat mijn werkzame leven op een positieve manier (nog steeds) verandert. Het houvast dat het inzicht mij heeft gegeven, heeft me ertoe aangezet me verder te verdiepen in individuele drijfveren en de toepassing ervan. Inmiddels heb ik al veel mensen hiermee verder geholpen met als vertrekpunt inzicht in je innerlijke drive, competenties die van nature bij je passen en je latente talenten.

Ben jij accountant en vraag je je af wat voor jou de beste volgende stap is in je loopbaan, dan helpt inzicht in je innerlijke drive en je ontwikkelde competenties je al snel een stap verder in de goede richting zonder dat je een lang loopbaantraject moet doorlopen.

Wil je meer weten? Download mijn e-book door het formulier hiernaast in te vullen.

Verder in de Accountancy of als Accountant-in-Business?

Gratis e-book voor accountants die een volgende stap willen zetten.
Met 6 stappen die je verder helpen.

Vraag nu aan!

Plan een afspraak