Retentie van medewerkers

Als consultant risk-management werkte ik mee aan het opstellen van het COSO-model. Kort gezegd komt het neer op het  kaart brengen van de processen in organisaties en de daarmee verbonden potentiële risico’s. Ondersteunende modellen die om inzicht te geven in de grootste (operationele) risico’s en hoe die te beheersen.

 

Risicofactor gedrag 

De onmogelijkheid om (onvoorspelbaar) gedrag onder te brengen in het COSO-model, maakt risk-management tot een grote uitdaging van risk managers. Het is namelijk de grootste risicofactor binnen operationele processen. 

 

Natuur

Inzicht in de natuur van mensen, biedt de mogelijkheid om risico’s van gedrag in kaart te brengen.  die horen bij het aanspreken op hun gedrag, drijfveren en competenties die van nature bij hen passen, heeft als resultaat gelukkige medewerkers in succesvolle organisaties. Een duurzame match is mijn streven en daarom is het van belang om te meten of een potentiële match daaraan kan voldoen. 

 

ACT-meting

De Analytical Competence Tool, die geïnteresseerde kandidaten uit mijn netwerk meestal hebben gedaan, gebruik ik als hulpmiddel. De meting geeft inzicht in hoeverre essentiële competenties voor een functie passen bij iemands echte, natuurlijke drijfveren, competenties en latente talenten. Met het oog op een duurzame arbeidsrelatie.

 

Informatie over ons programma PREvent? Het programma dat zorgt voor inzicht in teams en daarmee voor het mitigeren van risicogedrag. Start met een teammeting om te ervaren hoe je efficiënt en effectief risico gedrag in teams kunt beheersen.

 

Telefoonnummer  06 2044 3575

 

E-mail: hetty@financials-plus.nl