Vacature en competentieprofiel 

Vacature en competentieprofiel horen bij elkaar als eb en vloed. Toch wordt het in kaart brengen van iemands competenties vaak achterwege gelaten. Wil jij het anders doen? Doe je voordeel met bijgaand competentieprofiel voor een duurzame match.

Vacature

Heb je een financiële vacature? Ik heb een groot netwerk van mensen met een financiële achtergrond op verschillende niveau’s. Met enige regelmaat is daar een zoekvraag naar een andere rol en die verbinding wil ik graag maken. Durf je je te laten leiden door iemands talenten? En je niet blind te staren op een CV? Kennis en ervaring zijn belangrijk, maar latente competenties zijn minstens zo belangrijk. Vul je vacature profiel aan middels het competentieprofiel hiernaast en vind een medewerker die zich mogelijk nog ontwikkelt, maar die qua natuur precies past bij de essentiële competenties. 

Duurzame match

Mensen aanspreken op hun talenten, drijfveren en competenties die van nature bij hen passen, heeft als resultaat gelukkige medewerkers in succesvolle organisaties. Een duurzame match is mijn streven en daarom is het van belang om te meten of een potentiële match daaraan kan voldoen.

ACT-meting

De Analytical Competence Tool, die geïnteresseerde kandidaten uit mijn netwerk meestal hebben gedaan, gebruik ik als hulpmiddel. De meting geeft inzicht in hoeverre essentiële competenties voor een functie passen bij iemands echte, natuurlijke drijfveren, competenties en latente talenten. Met het oog op een duurzame arbeidsrelatie.

Te vaak zie ik niet-duurzame arbeidsrelaties, met ongelukkige medewerkers en een voortijdig einde van het arbeidscontract tot gevolg. Een dure misstap voor de werkgever en kostbaar tijdsverlies voor de medewerker. Frustrerend voor beiden, want de zoektocht kan opnieuw beginnen.

Vacature plaatsen? Start met het vaststellen van de essentiële competenties of bel me als je vragen hebt. Vrijblijvend.

Telefoonnummer  06 2044 3575

E-mail: hetty@financials-plus.nl